حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Saturday, 4 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 17837 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 19×
۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۸:۴۲
شناسه : 42596

آیین نامه آموزش و پرورش تلفیقی- فراگیر کودکان و دانش آموزان با نیازهای ویژهمصوب 1385,04,13 مقدمه مدرسه پس از خانواده مهمترین نهادی است که به کودکان می آموزد چگونه باهم و در کنار هم زندگی کنند، چگونه با یکدیگر در فعالیت های مشترک همکاری داشته باشند و چگونه به رفع نیازهای یکدیگر اقدام نمایند.ممکن است […]

پ
پ

آیین نامه آموزش و پرورش تلفیقی- فراگیر کودکان و دانش آموزان با نیازهای ویژه
مصوب 1385,04,13

مقدمه مدرسه پس از خانواده مهمترین نهادی است که به کودکان می آموزد چگونه باهم و در کنار هم زندگی کنند، چگونه با یکدیگر در فعالیت های مشترک همکاری داشته باشند و چگونه به رفع نیازهای یکدیگر اقدام نمایند.ممکن است دانش آموزان یک مدرسه همانند افراد اجتماع در رنگ پوست، نژاد، زبان و خصوصیات جسمی یا توانایی ذهنی متفاوت باشند، اما این تفاوتها نباید موجب کنار گذاشته شدن آنها از برنامه های آموزشی شود.
در آموزش باید به توانمندی ها و نیازهای همه دانش آموزان توجه شود و برنامه آموزشی مدرسه و کلاس درس مبتنی بر این تفاوت ها تنظیم شود. رویکرد آموزش تلفیقی- فراگیر حرکتی در راستای عدالت آموزشی، یکپارچه سازی و برنامه آموزش برای همه است.

ماده 1 تعریف: آموزش تلفیقی- فراگیر روشی است که در آن دانش آموز با نیازهای ویژه در کلاسهای آموزش و پرورش عادی در کنار دانش آموزان دیگر با استفاده از خدمات معلمان مرجع به عنوان تسهیلگر مشغول به تحصیل می شود. به تدریج این نوع آموزش از تلفیقی به فراگیر جهت داده می شود تا نیاز به معلمان مرجع کاهش یابد.

تبصره 1: دانش آموزان گروههای آسیب دیده بینایی، آسیب دیده شنوایی، آسیب دیده جسمی – حرکتی، دارای هوش مرزی( دیرآموز)، دانش آموزان با مشکلات ویژه یادگیری، مشکلات رفتاری- هیجانی (خفیف تا متوسط) که توسط پایگاه سنجش سازمان آموزش و پرورش استثنایی شناسایی می شوند تحت پوشش این روش قرار می گیرند.

تبصره 2: شیوه نامه اجرایی مربوط به این مصوبه و شاخص های شناسایی و انتخاب دانش آموزان با نیاز های ویژه موضوع این آیین نامه توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی و باهمکاری معاونت های ذیربط تهیه و ابلاغ می شود.

تبصره 3: وزارت آموزش و پرورش موظف است با تدوین استانداردها وشاخص های مورد نیازنسبت به ایمنی و مناسب سازی فضاهای مدارس و کلاس ها و برگزاری جلسات آموزش جبرانی و استمرار خدمات سلامت و توانبخشی و رفاهی برای حضور دانش آموزان دارای نیازهای ویژه با همکاری وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی وسازمان بهزیستی اقدام نماید.

ماده 2: اهداف:

1– گسترش عدالت آموزشی و تامین فرصتها و امکانات مناسب پرورشی و آموزشی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه به منظور نیل آنان به کفایتهای فردی و اجتماعی ،

2– شناخت متقابل دانش آموزان عادی و دانش آموزان دارای نیازهای ویژه و ایجاد زمینه تعامل صحیح بین آنان به منظور فراهم نمودن زمینه پذیرش تفاوت ها درافراد جامعه

3– ایجاد زمینه های لازم برای بهبود شاخص های کمی و کیفی آموزش و پرورش

ماده 3: به منظور فراهم ساختن شرایط لازم جهت تحقق اهداف آموزش فراگیر و تسهیل شرایط یاددهی و یادگیری دانش آموزان با نیاز های ویژه موضوع این آیین نامه، لازم است کارکنان مرتبط،معلمان مرجع و معلمان مدارس مشمول این آیین نامه از آموزش های لازم بهره مند گردند.

ماده 4: تغییرات لازم با هدف ایجاد انعطاف در ضوابط و مقررات آموزشی و ارزشیابی تربیتی مدارس مجری توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی وبا همکاری معاونت آموزش و پرورش عمومی پیشنهاد و به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش خواهدرسید.

ماده 5 :به منظور افزایش پذیرش اجتماعی روش آموزش تلفیقی- فراگیر، وزارت آموزش و پرورش موظف است با همکاری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی ، سازمان صداوسیما ، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وسازمان بهزیستی با شیوه های مختلف نسبت به فرهنگ سازی برای اجرای این روش اقدام نماید.

ماده 6: آموزش تلفیقی- فراگیر به صورت آزمایشی و به مدت سه سال حداکثر در120 واحد آموزشی که شرایط و امکانات مورد نیاز را به تشخیص سازمان آموزش و پرورش استثنایی ومعاونت آموزش و پرورش عمومی دارا می باشند اجرا می شود.

تبصره– پژوهشگاه آموزش و پرورش موظف است با همکاری سازمان آموزش و پرورش استثنایی ومعاونت های آموزشی ذیربط گزارشی از نحوه اجرا و نتایج حاصل از اجرای آزمایشی این مصوبه را تهیه وبه شورای عالی آموزش و پرورش ارائه کند.

ماده 7 : برابر دستورالعملی که توسط وزارت آموزش و پرورش ابلاغ می شود کارکنان و معلمان مدارس ارائه دهنده خدمات به دانش آموزان با نیازهای ویژه متناسب با شرح وظایف از مزایا و سختی کار مربوط برخوردار خواهند شد.

موضوع: آئین نامه آموزش و پرورش تلفیقی- فراگیر کودکان ودانش آموزان بانیازهای ویژه در هفتصدوسی وپنجمین جلسه وشورای آموزش و پرورش مورخ 13 /4 /85 به تصویب رسید.

محمدیان
دبیر شورا
محمودفرشیدی
رییس جلسه

منبع سایت صلح

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.