حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Saturday, 4 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 17837 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 19×
۳۰ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۴
شناسه : 39636

بسمه تعالی با صلوات بر محمد و آل محمد سازمان حفاظت محیط زیست وزیران عضو کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست در جلسه مورخ 7/4/1388 بنا به پیشنهاد شماره 39856-1 مورخ 25/6/1387سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد ماده (105) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، تنفیذی در ماده […]

پ
پ

بسمه تعالی

با صلوات بر محمد و آل محمد


سازمان حفاظت محیط زیست


وزیران عضو کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست در جلسه مورخ 7/4/1388 بنا به پیشنهاد شماره 39856-1 مورخ 25/6/1387سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد ماده (105) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، تنفیذی در ماده (71) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1383 ـ و با رعایت تصویب نامه شماره 164082/ت373هـ مورخ 10/10/1386،آیین نامه تشخیص صلاحیت و تعیین ناظران معتمد را به شرح زیر تصویب نمودند:

آیین نامه تشخیص صلاحیت و تعیین ناظران معتمد
مصوب 1388,04,07

ماده1– در این آیین نامه اصطلاحات زیر درمعانی مشروح مربوط به کار می رود:

الف– سازمان: سازمان حفاظت محیط زیست.

ب– ناظر معتمد: شخص حقوقی که توسط سازمان به عنوان نماینده برای نظارت بر اجرای صحیح مفاد گزارش ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح ها و پروژه های بزرگ مورد تأیید صلاحیت قرار می گیرد.

ج– تأیید صلاحیت: فرآیندی که طی آن صلاحیت و توان تخصصی متقاضی برای اخذ گواهینامه ناظر معتمد بر اساس مفاد این آیین نامه ارزشیابی وتأیید می گردد.

د-گواهینامه ناظر معتمد: مدرکی که توسط سازمان برای ناظر معتمد جهت انجام امور نظارت و بازرسی به منظور اطمینان از رعایت نتایج مطالعات ارزیابی و سایر ضوابط زیست محیطی در طرح ها و پروژه های ارزیابی شده، صادر می گردد.

ماده2– دانشگاه ها، مراکز و مؤسسات پژوهشی با لحاظ شرایط زیر می توانند گواهینامه ناظر معتمد را دریافت نمایند.:

الف– داشتن توافقنامه همکاری با یکی از آزمایشگاههای معتمد سازمان

ب– داشتن گروه متخصصین با حداقل (5) سال سابقه کار مفید و مرتبط با ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح ها و پروژه های عمرانی در مقطع کارشناسی و بالاتر ، در یکی از رشته های تحصیلی زیر:

1 – مدیریت محیط زیست

2 – بهداشت محیط یا طب محیطی

3 – بهداشت حرفه ای

4 – مهندسی محیط زیست

5 – مهندسی شیمی و شیمی کاربردی

6 – سایر رشته های مرتبط برحسب نوع پروژه .

ماده 3 – شرکت های غیر دولتی درصورت برخورداری از شرایط موضوع بندهای الف و ب ماده (2) و با لحاظ شرایط زیر می توانند گواهی نامه ناظر معتمد را دریافت نمایند:

الف– در اساسنامه شرکت، موضوع انجام امور نظارت و بازرسی و همچنین انجام مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح ها لحاظ شده باشد.

ب– حداقل سه سال تجارب مرتبط در زمینه انجام مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح ها را دارا باشد.

ماده 4– متقاضیان اخذ گواهینامه ناظر معتمد سازمان باید درخواست خود را مطابق فرم پیوست که به مهر پیوست تصویبنامه هیئت وزیران تأیید شده است تکمیل و به همراه مدارک موضوع مواد (2) و (3) این آیین نامه به دبیرخانه مربوط در معاونت محیط زیست انسانی سازمان، جهت بررسی و تأیید صلاحیت ارائه نمایند.

ماده 5– سازمان موظف است گواهینامه متقاضیان تأیید صلاحیت شده از سوی سازمان را ظرف دو هفته و با تاریخ اعتبار دو ساله صادر نماید.

ماده 6 – سازمان موظف است ناظرین معتمد را بر اساس تجارب، توان تخصصی، کمیت و کیفیت کارهای انجام شده قبلی، رتبه بندی نماید. ارجاع کار به ناظرین باید بر مبنای رتبه بندی انجام شود.

ماده 7– پس از انقضای مدت اعتبار گواهینامه، متقاضیان می توانند نسبت به درخواست تمدید اعتبار گواهینامه از طریق دبیرخانه و براساس فرم پیوست که به مهر پیوست تصویبنامه هیئت وزیران تأیید شده است، اقدام نمایند. تمدید گواهینامه منوط به احراز عدم تخلف در وظایف محوله، عدم وجود گزارش خلاف واقع در طول اعتبار گواهینامه و نیز بقای شرایط اولیه (موضوع مواد 2 و 3 این آیین نامه) می باشد. سازمان موظف است ظرف یک ماه مراتب را بررسی و اقدام مورد نیاز را معمول دارد.

ماده 8– پس از صدور گواهینامه، چنانچه در هر زمان یکی از موارد ذیل مشاهده یا گزارش شود، سازمان پس از استماع دفاعیات ناظر معتمد درصورت احراز تخلف نسبت به ابطال گواهینامه اقدام خواهد نمود:

الف – تخلف و قصور در انجام وظایف بر اساس گزارش ارسالی از سوی ادارات کل حفاظت محیط زیست،

ب – احراز فقدان شرایط اخذ گواهینامه،

ج – گزارش خلاف واقع،

د – تبانی یا عدم رعایت ضوابط و دقت در انعکاس نتایج اندازه گیری و سنجش اعلام شده توسط آزمایشگاه معتمد.

ماده 9 – مجریان طرح هایی که گزارش ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح های آنها در کمیته بررسی گزارشات ارزیابی سازمان به تصویب رسیده است موظفند ناظران معتمد مورد نیاز طرح ها و پروژه های خود را بر اساس فهرستی که توسط سازمان منتشر می گردد و دربرگیرنده رتبه ناظران است انتخاب نمایند.

ماده 10 – پرداخت دستمزد خدمات ناظران معتمد از سوی مجریان طرح ها مطابق دستورالعملی خواهد بود که سازمان با همکاری معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور تهیه و ابلاغ خواهد نمود.


این تصویبنامه در تاریخ11/7/1388 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.

محمد رضا رحیمی معاون اول رییس جمهور

منبع سایت صلح

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.