حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Thursday, 2 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 17827 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 19×
۳۰ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۱
شناسه : 39632

بسمه تعالی با صلوات بر محمد و آل محمد وزارت کشور – وزارت دادگستری- وزارت راه و ترابری وزارت امور اقتصادی و دارایی وزیران عضو کمیسیون لوایح در جلسه مورخ 14/4/1388 بنا به پیشنهاد شماره 61/6/1/7886 مورخ 23/1/1388 وزارت کشور و به استناد ماده (19) قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسؤولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه […]

پ
پ

بسمه تعالی


با صلوات بر محمد و آل محمد


وزارت کشور – وزارت دادگستری- وزارت راه و ترابری

وزارت امور اقتصادی و دارایی


وزیران عضو کمیسیون لوایح در جلسه مورخ 14/4/1388 بنا به پیشنهاد شماره 61/6/1/7886 مورخ 23/1/1388 وزارت کشور و به استناد ماده (19) قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسؤولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث ـ مصوب 1387ـ و با رعایت تصویبنامه شماره 164082/ت373 هـ مورخ 10/10/1386 آیین نامه اجرایی ماده یاد شده را به شرح زیر تصویب نمودند:


آیین‏نامه اجرایی ماده (19) قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسؤولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث
مصوب 1388,04,14

ماده 1ـ حرکت وسایل نقلیه موتوری زمینی بدون داشتن بیمه‏نامه شخص ثالث معتبر ممنوع است. دارندگان اینگونه وسایل نقلیه مکلفند مدرک بیمه‏نامه یاد شده را هنگام رانندگی به همراه داشته باشند و در صورت درخواست مأموران راهنمایی و رانندگی یا پلیس راه ارائه نمایند. در صورتی که وسیله نقلیه مزبور فاقد بیمه‏نامه شخص ثالث معتبر باشد، مأموران یاد شده یا پلیس راه موظفند ضمن صدور برگ جریمه و الزام راننده متخلف به پرداخت جریمه تعیین شده، وسیله نقلیه را در نزدیکترین پارکینگ عمومی یا محل مطمئن دیگری توقیف نمایند.

تبصره 1ـ منظور از محل مطمئن، هر محلی که به تشخیص پلیس مناسب برای نگهداری وسایل نقلیه می‏باشد.

تبصره 2ـ مسؤولیت ورود خسارت به وسیله نقلیه در حین انتقال به عهده حمل‏ کننده و در طی دوران توقیف به عهده مسؤول محلی است که تحت عنوان محل مطمئن، وظیفه نگهداری از وسایل نقلیه را به عهده دارد.

تبصره 3ـ راهنمایی و رانندگی و پلیس راه مجازند نسبت به کنترل مستمر و دوره‏ای بیمه‏نامه شخص ثالث وسایل نقلیه موتوری زمینی اقدام نمایند.

ماده 2ـ مأموران راهنمایی و رانندگی و پلیس راه موظفند به هنگام کنترل و اجرای قوانین و مقررات مربوط به تخلفات رانندگی و ارایه هر گونه خدمات به دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی (به غیر از هنگام اسقاط خودرو) نیز مدرک بیمه‏نامه شخص ثالث را مطالبه و کنترل نموده و در صورتی که وسیله نقلیه مزبور فاقد بیمه‏نامه شخص ثالث معتبر باشد، بر اساس ماده (1) عمل کنند.

ماده 3ـ در صورتی که ارایه بیمه‏نامه معتبر برای رانندگان وسایل نقلیه عمومی حمل بار یا مسافر مستلزم صرف زمان باشد، شخص راننده و مؤسسه یا شرکت مربوط موظفند با توجه به شرایط و موقعیت مسافران، به نحو مطمئن و مناسب نسبت به انتقال مسافران تا مقصد و همچنین جبران خسارت وارد شده اقدام نمایند و در خصوص وسایل نقلیه باربری نیز مسؤولیت و خسارت‏های ناشی از حمل و نگهداری محمولات در مدت توقیف به عهده مؤسسه مربوط و دارنده و راننده می‏باشد.

ماده 4ـ رفع توقیف وسیله نقلیه موتوری زمینی که به دلیل فقدان بیمه‏نامه شخص ثالث توقیف گردیده است، صرفاً مستلزم ارایه بیمه‏نامه معتبر توسط دارنده وسیله نقلیه به مرجع توقیف‏کننده می‏باشد.

ماده 5ـ دارندگان وسیله نقلیه موتوری زمینی موظفند ظرف چهل و پنج روز پس از توقیف با ارایه بیمه‏نامه شخص ثالث معتبر برای رفع توقیف وسیله نقلیه موتوری زمینی خود اقدام نمایند و چنانچه ظرف مدت مذکور اقدامات لازم را به عمل نیاورند، پلیس راهنمایی و رانندگی یا پلیس راه موظف است مراتب را جهت تعیین تکلیف به مرجع قضایی صالح اعلام نماید.

ماده 6ـ سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‏ای موظف است ترتیبی اتخاذ نماید تا در بارنامه وسایل نقلیه باربری و صورت وضعیت مسافری، شماره بیمه‏نامه شخص ثالث و تاریخ انقضای آن درج گردد.

ماده 7ـ پلیس راهور نیروی انتظامی مکلف است در صورت احراز تخلف شرکت یا مؤسسه حمل و نقل در صدور بارنامه یا صورت وضعیت مسافری برای وسیله نقلیه عمومی فاقد بیمه‏نامه شخص ثالث، مراتب را در اسرع وقت جهت اجرای قانون به وزارت راه و ترابری اعلام نماید.

ماده 8 ـ بیمه مرکزی ایران موظف است ترتیبی اتخاذ نماید تا امکان صدور بیمه‏نامه شخص ثالث توسط شرکت‏های بیمه‏ای‏ در حداقل زمان ممکن با پیش‏بینی سازوکار لازم صورت گیرد، به نحوی که بیمه‏گذار در محل، قادر به پرداخت حق بیمه و اخذ قرارداد شخص ثالث باشد.

ماده 9ـ بیمه مرکزی ایران در نقاطی از جاده‏ها که گلوگاه کنترلی بوده و توسط پلیس راهور نیروی انتظامی و با هماهنگی وزارت راه و ترابری تعیین می‏شود (ترجیحاً جنب پاسگاه‏ها یا ایستگاه‏های پلیس راه) نسبت به اتخاذ سازوکار لازم برای ایجاد جایگاه‏های صدور بیمه‏نامه شخص ثالث توسط شرکت‏های بیمه‏ای اقدام نماید.

ماده 10ـ بیمه مرکزی ایران موظف است ظرف دو ماه پس از ابلاغ این آیین‏نامه، ترتیبی اتخاذ نماید که با استعلام شماره پلاک انتظامی یا سایر مشخصات فنی خودرو توسط نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سابقه بیمه‏ای شخص ثالث آن قابل ارایه باشد تا از توقیف وسایل نقلیه موتوری زمینی که رانندگان آنان مدارک بیمه‏ای معتبر به همراه ندارند، جلوگیری شود.

ماده 11ـ نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران موظف است ترتیبی اتخاذ نماید تا امکان دسترسی به بانک‏های اطلاعاتی آن نیرو در ارتباط با مواردی از قبیل مشخصات وسایل نقلیه موتوری زمینی، گواهینامه‏های صادر شده و همچنین سوابق تخلفات و تصادفات رانندگان، از طریق سیستم رایانه‏ای برای بیمه مرکزی ایران و شرکت‏های بیمه فراهم گردد.


این تصویبنامه در تاریخ 29/7/1388 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.


محمدرضا رحیمی – معاون اول رییس جمهور

منبع سایت صلح

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.