حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Thursday, 2 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 17827 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 19×
۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۱
شناسه : 36608

الحاق بند (11) به دستورالعمل و روش اجرایی آیین نامه اخذ عوارض در مناطق آزاد تجاری – صنعتیمصوب 1392,12,20 وزیران عضو شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی در جلسه 20/ 12/ 1392 به استناد ماده (10) قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری – صنعتی جمهوری اسلامی ایران – مصوب 1372 – […]

پ
پ

الحاق بند (11) به دستورالعمل و روش اجرایی آیین نامه اخذ عوارض در مناطق آزاد تجاری – صنعتی
مصوب 1392,12,20

وزیران عضو شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی در جلسه 20/ 12/ 1392 به استناد ماده (10) قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری – صنعتی جمهوری اسلامی ایران – مصوب 1372 – و با رعایت تصویب نامه شماره 113200/ ت49516هـ مورخ 5/ 6/ 1392 تصویب کردند:

متن زیر به عنوان بند (11) به دستورالعمل و روش اجرایی آیین نامه اخذ عوارض در مناطق آزاد تجاری – صنعتی موضوع تصویب نامه شماره 65648/ ت119 ک مورخ 1/ 12/ 1373 الحاق می شود:
11- به منظور ارایه خدمات شهری شامل خدمات فرهنگی، ورزشی، درمانی و احداث، اصلاح و توسعه معابر، ایجاد پارک و پارکینگ ها، توقفگاه ها و میدان ها، حفظ و نگهداری پارک ها و باغ های عمومی، نظافت شهری، تأمین سایر تأسیسات مورد نیاز عمومی و نوسازی محلات و مراقبت در رشد موزون شهر، سازمانهای مناطق آزاد تجاری – صنعتی مجاز به اخذ عوارض خدمات شهری در ازای ارایه خدمات شهری می باشند.
11-1- از تاریخ تصویب این تصویب نامه برای ارایه خدمات به اراضی، مستحدثات و ساختمانهای واقع در محدوده مناطق آزاد تجاری – صنعتی، عوارض خدمات شهری سالانه بر اساس دستورالعمل هیئت مدیره سازمان هر منطقه تعیین می شود و سازمان های مناطق آزاد تجاری – صنعتی بر اساس مقررات این دستورالعمل، عوارض مذکور را وصول می کنند.
11-2- بهای اراضی، مستحدثات و ساختمانهای مذکور با در نظر گرفتن موقعیت اقتصادی و کاربری توسط سازمان های یاد شده تعیین می شود.
تبصره 1- در مورد کارخانه ها، کارگاه ها، مؤسسات صنعتی، اقتصادی و علمی فقط قیمت زمین و ساختمان، ملاک پرداخت عوارض می باشد.
تبصره 2- در محدوده هایی از مناطق آزاد تجاری – صنعتی که آب شرب، برق و یا یکی از آنها در دسترس ساکنین آن منطقه قرار نگرفته باشد، بابت هر یک از موارد تأمین نشده به میزان بیست و پنج درصد از عوارض مقرر کسر می شود. زمین های دارای کاربری های شهری و فاقد ساختمان واقع در مناطق مذکور، مشمول این بخشودگی نمی باشند.
تبصره 3- بهای اعیانی پارکینگ های اختصاصی در هر ساختمان در احتساب عوارض منظور نمی شود.
تبصره 4- به منظور تشویق مالکین املاک و ابنیه در سال اول (1393) پنجاه درصد و در سال دوم (1394) سی درصد و در سال سوم (1395) پانزده درصد تخفیف در عوارض خدمات شهری منظور می شود.
تبصره 5- در عوارض محاسبه شده، محدوده هایی از منطقه که دارای محرومیت هستند به جهت بهسازی و توانمندسازی آن محدوده، پنجاه درصد مبالغ قابل وصول تبصره (4) اخذ می شود.
11-3- تمامی اراضی واقع در محدوده مناطق آزاد تجاری – صنعتی مشمول این دستورالعمل می باشند.
11-4- عوارض هر سال در اول فروردین ماه آن سال تحقق یافته و حداکثر تا پایان همان سال به سازمان های مناطق آزاد تجاری – صنعتی پرداخت و تسویه حساب اخذ می شود.
تبصره 1- مؤدیانی که در مدت مذکور عوارض متعلق به ملک خود را پرداخت نمایند مشمول ده درصد تخفیف به عنوان جایزه خوش حسابی می شوند.
تبصره 2- ساختمان های جدیدی که به جای ساختمان های قدیمی، نوسازی می شوند، برای سه سال از تاریخ گواهی پایان کار، از پرداخت عوارض موضوع این دستورالعمل معاف می باشند.
تبصره 3- پرداخت عوارض خدمات شهری در مورد اراضی، املاک و مستحدثات استیجاری بر عهده بهره بردار می باشد.
11-5- سازمان های مناطق آزاد تجاری – صنعتی مجازند پس از دو ماه از تاریخ انقضای مهلت مقرر در بند (4 -11) مشخصات مؤدیانی که نسبت به پرداخت عوارض املاک خود اقدام ننموده اند را احصاء و نسبت به قطع خدمات شهری املاک مذکور اقدام نمایند.
11-6- در صورت تخصیص و قطعیت عوارض موضوع این دستورالعمل به ملک، علاوه بر مالک که مسئول پرداخت می باشد، عین ملک مذکور نیز وسیله تأمین مطالبات سازمانهای مناطق آزاد تجاری – صنعتی بوده و در صورتی که مالک، عوارض ملک خود را در مهلت مقرر نپردازد، سازمان می تواند از طریق مراجع ذی صلاح نسبت به وصول مطالبات خود از مالک یا استیفای آن از عین ملک اقدام نماید.
11-7- مؤدیانی که تا پایان هر سال عوارض مقرر خود را نپردازند، از آغاز سال بعد ملزم به پرداخت خسارت تأخیر بر اساس نرخ تورم اعلام شده توسط بانک مرکزی بوده و سازمان ها می توانند پس از پایان شش ماه اول سال بعد طبق بند (6- 11) نسبت به وصول مطالبات معوق خویش اقدام نمایند.
11-8- میزان عوارض اراضی واقع در محدوده مناطق آزاد تجاری – صنعتی که آب لوله کشی و برق آن تأمین شده و فاقد ساختمان با حداقل ساخت و ساز (کمتر از پنج درصد تراکم پایه) باشند، در صورتی که نسبت به حصارکشی آن و ایجاد فضای سبز در داخل ملک اقدام نشده باشد، دو برابر میزان مقرر در بند (2- 11) این تصویب نامه خواهند بود.
تبصره – ابنیه ناتمام توقیف شده توسط مقامات قضایی، مشمول این بند نخواهد بود.

این تصویب نامه در تاریخ ۱۰/ ۴/ ۱۳۹۳ به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.

معاون اول رئیس جمهور – اسحاق جهانگیری

منبع سایت صلح

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.