حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Tuesday, 30 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 17827 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 19×
۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۳
شناسه : 36658

هیئت وزیران در جلسه 30/ 11/ 1392 به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور و به استناد ماده (5) قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی – مصوب 1391 – آیین نامه اجرایی قانون یاد […]

پ
پ

هیئت وزیران در جلسه 30/ 11/ 1392 به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور و به استناد ماده (5) قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی – مصوب 1391 – آیین نامه اجرایی قانون یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

آیین نامه اجرایی قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی
مصوب 1392,11,30با اصلاحات و الحاقات بعدی

ماده 1– در اجرای بندهای (الف) و (ب) ماده (1) قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی که از این پس قانون تمرکز نامیده می شود، وزارت جهاد کشاورزی در مورد محصولات و کالاهای اساسی زراعی، باغی، گیاهان دارویی،‌ محصولات دامی و طیور و آبزیان و صنایع تبدیلی بلافصل موضوع قانون تمرکز عهده دار وظایف زیر خواهد بود:
الف- تدوین راهبردها، سیاست ها، دستورالعمل ها و ضوابط مربوط به تجارت محصولات و کالاها و صنایع تبدیلی بلافصل با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
ب- برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم به منظور تنظیم بازار داخلی.
پ- مطالعه، بررسی و انجام اقدامات لازم به منظور نظارت بر قیمت کالاها و محصولات.
ت- سیاست گذاری امور واردات و صادرات کالاها و محصولات.
ث- انتخاب ابزار تعرفه ای، مقدار تعرفه، تعیین سهمیه مقداری و زمان ورود برای کالاهای کشاورزی و فرآورده های غذایی.
ج- سیاست گذاری و اقدام لازم جهت توسعه صادرات محصولات و کالاهای کشاورزی دارای مزیت نسبی.
چ- صدور مجوزهای تأسیس و بهره برداری واحدهای تولیدی صنایع تبدیلی موضوع قانون تمرکز و حمایت از توسعه سرمایه گذاری در آنها.
ح- برنامه ریزی و اقدام در جهت بهبود زنجیره های تأمین، ذخیره سازی و توزیع کالاها و محصولات.
خ- ساماندهی، حمایت و نظارت بر توسعه و فعالیت انجمن ها و تشکل های صنعتی صنایع تبدیلی.

ماده 2– به منظور حمایت از تولید و ساماندهی تجارت، قیمت گذاری و اعمال نظارت و تنظیم بازار داخلی محصولات و کالاهای کشاورزی موضوع قانون تمرکز، وزارت جهاد کشاورزی موظف است برنامه ریزی و اقدامات لازم را با اولویت استفاده از ظرفیت و توان بخش غیردولتی، به ویژه نظام صنفی کشاورزی به عمل آورد.

ماده 3– وزارت جهاد کشاورزی موظف است برنامه ریزی بلندمدت، سالیانه و مقطعی (حسب مقتضیات زمانی) برای ایجاد و تقویت شبکه های تأمین، فرآوری، ذخیره سازی، توزیع و بازاریابی محصولات و کالاهای اساسی موضوع قانون تمرکز را به عمل آورده و شرایط و زمینه های لازم را برای ورود کارآمد بخش غیردولتی در جهت تنظیم بازار فراهم آورد.

تبصره 1– به منظور ترغیب بخش غیردولتی در اجرای فعالیت های موضوع این ماده، وزارت جهاد کشاورزی با همکاری دستگاه های اجرایی ذی ربط، تسهیلات بانکی مورد نیاز اعم از یارانه ای و غیریارانه ای و وجوه اداره شده را پیش بینی و برای لحاظ در لوایح بودجه سنواتی در زمان تنظیم لوایح به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور ارایه نماید.

تبصره 2(اصلاحی 02/06/1393)– وظایف و اختیارات وزیر و وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد شرکت های دولتی و شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران که مرتبط با بندهای (الف) و (ب) ماده (1) قانون تمرکز می باشد به وزیر و وزارت جهاد کشاورزی منتقل می شود و وزارت امور اقتصادی و دارایی و دو وزارتخانه یاد شده مکلفند در چارچوب قوانین مربوط از جمله بند (ب) ماده (3) قانون اجرای سیاست های کلی اصل (44) قانون اساسی و تبصره های (1) و (3) آن ترتیبات و تصمیمات لازم را اتخاذ نمایند تا اقدام قانونی با استفاده از ظرفیت شرکتهای فوق توسط وزارت جهاد کشاورزی برای انجام وظایف موضوع قانون تمرکز و این آیین نامه به عمل آید و در صورت لازم پیشنهادهای لازم برای سیر مراحل قانونی به هیئت وزیران ارایه نماید.

تبصره 3– سهام شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران متعلق به شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران و مرکز تحقیقات آرد و نان از شمول حکم تبصره (2) این ماده مستثنی است و وظایف و اختیارات وزیر و وزارت جهاد کشاورزی در این موارد به وزیر و وزارت صنعت، معدن و تجارت منتقل می شود.

ماده 4– وزارت جهاد کشاورزی موظف است نسبت به برنامه ریزی و حمایت سامانه های اطلاعات غیردولتی مرتبط با تولید، فرآوری و تجارت محصولات کشاورزی موضوع قانون تمرکز حسب ضوابط و مقررات اقدام نموده و به منظور اطلاع رسانی، ساماندهی و ایجاد فرصت های برابر و دسترسی مناسب به اطلاعات، ترتیبی اتخاذ نماید تا اطلاعات مورد نیاز از طریق درگاه (پورتال) مناسب مدیریت و منتشر شود.

ماده 5– پیشنهاد تعرفه ها و شرایط واردات و صادرات محصولات و کالاهای موضوع قانون تمرکز به کمیسیون موضوع ماده (1) آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات و تأیید و ارایه مصوبات کمیسیون مذکور به هیئت وزیران به عهده وزارت جهاد کشاورزی می باشد.

ماده 6– به منظور انجام وظایف مصرح در بندهای (الف) و (ب) ماده (1) قانون تمرکز، وزارت جهاد کشاورزی موظف است با استفاده از ظرفیت های موجود و انتقال یافته از وزارت صنعت، معدن و تجارت، امور موضوع بندهای یاد شده را در قالب ساختارها و تشکیلات مناسب با رعایت قوانین و مقررات مربوط و با هماهنگی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور ساماندهی نماید.

تبصره – معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور پس از بررسی پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی در مورد اصلاح ساختار مربوط به وظایف انتقال یافته به موجب قانون تمرکز و این آیین نامه،‌براساس تبصره (3) ماده (57) قانون برنامه پنجم توسعه، نسبت به منظور نمودن معاونت جدید در ساختار وزارت مذکور خارج از سقف معاونت های پیش بینی شده در قانون مدیریت خدمات کشوری اقدام نماید.

ماده 7– وزارت جهاد کشاورزی موظف است در اجرای ماده (3) قانون تمرکز به منظور تحقق افزایش سالانه ده درصدی تولید محصولات مصرح در بند (الف) ماده (1) قانون مذکور، برنامه آن وزارت را در زمینه تولید و واردات مشتمل بر الزامات و اعتبارات مورد نیاز به هیئت وزیران ارایه نماید و برنامه ریزی و اقدام لازم را جهت تشویق ورود سرمایه های بخش غیردولتی و بهره برداری از صندوق توسعه ملی و صندوق های حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در مورد طرح های بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی به عمل آورد.

ماده 8– وزارت جهاد کشاورزی موظف است اعتبارات مورد نیاز اجرای تکالیف مندرج در قانون تمرکز و این آیین نامه را برای پیش بینی در لوایح بودجه های سنواتی به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور پیشنهاد دهد.

تبصره – منابع و ردیف های اعتباری و متفرقه مربوط به این آیین نامه از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد کشاورزی منتقل و موافقتنامه های مربوط بر این اساس تنظیم می گردد.

اسحاق جهانگیری
معاون اول رییس جمهور

منبع سایت صلح

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.