حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 26 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 17827 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 19×
۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۹:۳۰
شناسه : 40946

وزیران عضو کمیسیون اقتصاد در جلسه مورخ 15 /11 /1386 بنا به پیشنهاد شماره 13467 /3906 /56 مورخ 24 /4 /1386 وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد جزء (3) ماده (12) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت – مصوب 1384 – و با رعایت تصویب نامه شماره 164082 […]

پ
پ

وزیران عضو کمیسیون اقتصاد در جلسه مورخ 15 /11 /1386 بنا به پیشنهاد شماره 13467 /3906 /56 مورخ 24 /4 /1386 وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد جزء (3) ماده (12) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت – مصوب 1384 – و با رعایت تصویب نامه شماره 164082 /ت373هـ مورخ 10 /10 /1386، آیین نامه اجرایی جزء یاد شده را به شرح زیر تصویب نمودند:

آیین نامه اجرایی جزء (3) ماده (12) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت
مصوب 1386,11,15

ماده 1 – به گمرک ایران اجازه داده می شود کالاهای وارداتی مجاز را با رعایت قوانین و مقررات مربوط با تعیین مهلت حداکثر یک سال با اخذ ضمانتنامه بانکی، بیمه نامه یا نگهداری بخشی از کالا معادل حقوق ورودی به طور قطعی ترخیص کند.

تبصره 1 – کالای وارداتی مجاز کالایی است که طبق قانون مقررات صادرات و واردات (مصوب 1372) و اصلاحات بعدی آن و آیین نامه اجرایی مربوط، ورود آن به کشور مجاز شناخته شده است.

تبصره 2 – استفاده از هر نوع وثیقه معتبر دیگری از جانب گمرک ایران برای ترخیص کالاهای وارداتی منوط به تأیید رییس کل گمرک ایران است.

ماده 2 – بیمه نامه به عنوان تضمین معتبر در صورتی قابل پذیرش است که شرکتهای بیمه طبق ضوابط مصوب شورای عالی بیمه با هماهنگی قبلی و انعقاد قرارداد با گمرک ایران ضمن صدور بیمه نامه، پرداخت حقوق ورودی کالاهای وارداتی متقاضیان را در سررسید مشخص به نفع گمرک ایران تضمین کنند.

تبصره – گمرک موظف است در قراردادهای منعقد شده با شرکتهای بیمه گر، هزینه تأخیر در پرداخت وجوه تضمین شده توسط شرکتهای بیمه را بر اساس مقررات بانکی به صورت شرایط ضمن عقد در نظر بگیرد.

ماده 3 – گمرک ایران می تواند با نگهداری بخشی از کالا با ترخیص بقیه آن موافقت نماید، به شرطی که کالاهای نگهداری شده تکافوی حقوق ورودی کالای ترخیص شده و هزینه های متعلقه از جمله هزینه نگهداری و فروش کالا را بکند. این تسهیلات صرفاً برای واحدهای تولیدی و شرکتهای تجاری معتبر به تشخیص گمرک ایران و در مورد کالاهایی است که گمرک فهرست و مشخصات آنها را اعلام می نماید.

تبصره 1 – استفاده از تسهیلات این ماده، منوط به پرداخت هزینه های متعلقه به کالاهای باقیمانده به عنوان وثیقه از قبیل هزینه انبارداری، برای مدتی است که ضمن رعایت ماده (389) آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی – مصوب 1351 – از سوی گمرک تعیین می شود.

تبصره 2 – در مواردی که بخشی از کالا به عنوان وثیقه حقوق ورودی در گمرک نگهداری می شود، پروانه گمرکی کالای ترخیص شده تا ایفای تعهدات کامل صاحب کالا نزد گمرک نگهداری می شود.

ماده 4 – ترخیص کالاهای وارداتی شرکتهای موضوع ماده (160) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران – مصوب 1383 – طبق تبصره (2) ماده (14) قانون امور گمرکی – مصوب 1350 – صورت خواهد گرفت.

ماده 5 – در صورت عدم ایفای تعهدات موضوع این آیین نامه در خصوص پرداخت حقوق ورودی کالا در مهلت مقرر توسط وارد کنندگان، گمرک ایران باید بلافاصله از ارائه تسهیلات گمرکی به صاحب کالا خودداری و از طریق اجرای مواد (14) و (15) قانون امور گمرکی نسبت به پیگیری و وصول حقوق دولت اقدام کند. در صورتی که موضوع، مربوط به ماده (3) این آیین نامه است، گمرک موظف است آن قسمت از کالاهای نگهداری شده در گمرک را در موعد مقرر قانونی، مترو که اعلام و در متن اظهارنامه مترو که به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی میزان بدهی صاحب کالا به دولت را اعلام کند. سازمان مذکور مکلف است در زمان فروش کالا ضمن رعایت سایر مقررات، نسبت به کسر بدهی مربوط از حاصل فروش کالاهای مترو که اقدام و پس از واریز مبلغ مذکور به حساب مربوط در خزانه دولت، مراتب را به گمرک ذی ربط اعلام کند.

ماده 6 – تعیین مهلت برای ایفای تعهدات مربوط به پرداخت حقوق ورودی تا سقف یک سال، طبق دستورالعملی خواهد بود که حداکثر تا یک ماه پس از ابلاغ این آیین نامه از سوی رییس کل گمرک ایران صادر و ابلاغ می شود.

ماده 7 – گمرک ایران موظف است گزارش عملکرد تفصیلی اجرای این آیین نامه را به صورت سالانه تهیه و به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و وزارت امور اقتصادی و دارایی ارسال کند.

این تصویب نامه در تاریخ 5 /1 /1387 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.

معاون اول رئیس جمهور – پرویز داودی

منبع سایت صلح

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.