حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 8 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 17840 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 19×
۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۰
شناسه : 41099

آئین نامه شرایط عرضه سهام شرکت های مشمول واگذاری در بورس یا بازار خارج از بورس مصوب 12 /9 /1386 شورای‌عالی بورس هیئت وزیران بنا به پیشنهاد جلسه مورخ 12 /9 /1386 شورایعالی بورس و با استناد به ماده ۲ و بندهای ۲ و ۳ ماده ۴ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب […]

پ
پ

آئین نامه شرایط عرضه سهام شرکت های مشمول واگذاری در بورس یا بازار خارج از بورس مصوب 12 /9 /1386 شورای‌عالی بورس

هیئت وزیران بنا به پیشنهاد جلسه مورخ 12 /9 /1386 شورایعالی بورس و با استناد به ماده ۲ و بندهای ۲ و ۳ ماده ۴ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۴، آئین نامه شرایط عرضه سهام شرکت های مشمول واگذاری در بورس یا بازار خارج از بورس را به شرح زیر تصویب نمود:

ماده ۱: به منظور حمایت از حقوق سرمایه گذاران و با هدف سامان دهی، حفظ و توسعه بازار شفاف، منصفانه و کارای اوراق بهادار، واگذاری شرکت ها و سهام متعلق به دولت از طریق بورس اوراق بهادار یا بازار خارج از بورس قبل از واگذاری، در زمان واگذاری و پس از آن، در چارچوب مقررات این آئین نامه و سایر مقررات بورس خواهد بود.

ماده ۲: در صورتی که شرکت مشمول واگذاری برای اجرای موضوع فعالیت یا برای تأمین عوامل تولید از جمله مواد اولیه یا فروش کالا یا خدمات و یا محل و ترکیب آنها مشمول ضوابط خاصی از سوی وزارتخانه ها، شرکت ها، دستگاه های دولتی یا وابسته به دولت و یا شرکت های مادر تخصصی باشد و یا نرخ تأمین عوامل تولید شامل مواد اولیه یا فروش کالا یا خدمات آن توسط اشخاص مذکور تعیین گردد، ضروری است قبل از واگذاری کلیه اطلاعات مربوط به تداوم یا عدم تداوم و همچنین تغییرات احتمالی این الزامات و یا سایر شرایط براساس ضوابط سازمان بورس و اوراق بهادار افشاء گردد. موارد زیر از جمله مصادیق اطلاعات موضوع این ماده می باشند:

الف) در صورتی که تأمین یا هر یک از شرایط تأمین مواد اولیه یا فروش کالا و خدمات موضوع صدر این ماده یا شرایط آن کماکان توسط اشخاص صدر ماده تعیین شود، دستگاه اجرایی ذیربط موظف است نحوه تداوم و فرمول قیمت گذاری (براساس انعقاد قرارداد یا تضمین آن توسط دولت) را اعلام و افشا نماید. شرکت هم باید اطلاعات خود را برمبنای این ضوابط تهیه کند.

ب) در صورتی که شرکت قبل از واگذاری مشمول امتیازات و تسهیلات حمایتی دولت از قبیل واگذاری کار و پیمان و برخوردار از بخشودگی ها، معافیت ها، یارانه ها و تخفیفاتی باشد، تداوم، سلب، محدود و یا مشروط کردن آنها پس از واگذاری شرکت مشمول واگذاری و یا هر نوع تغییری که به نحوی حقوق مکتسبه سهامداران را تحت تأثیر قرار می دهد، باید توسط دستگاه ذیربط افشا گردد.

تبصره– در صورت تغییر در شرایط مذکور در بندهای “الف” و “ب” این ماده، ضروری است صورت های مالی تجدید ارائه شده دو سال مالی قبل با فرض وقوع شرایط جدید تهیه و به همراه گزارش حسابرس و بازرس قبل از واگذاری منتشر شود. همچنین صورت های مالی پیش بینی شده نیز بر همین اساس تهیه و افشاء گردد.

ماده ۳: به منظور مشارکت در تعیین میزان سهام قابل واگذاری شرکت مشمول واگذاری در بورس، فردی به نمایندگی از سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان ناظر و بدون حق رأی در هیئت عالی واگذاری حضور خواهد یافت.

ماده ۴: در عرضه های اولیه سهام شرکت های مشمول واگذاری در بورس یا بازار خارج از بورس بایستی در مرحله اول حداقل ۵ درصد به صورت خرد عرضه شده و ظرف مدت ۶ ماه پس از آن با هماهنگی نهاد مجری (بورس یا بازار خارج از بورس) حداقل ۲۰ درصد سهام شرکت عرضه شود.

ماده ۵: عرضه اوراق بهادار در بورس یا بازار خارج از بورس با تعهد خرید سهام عرضه شده در عرضه اولیه ترجیحاً از سوی شرکت های تأمین سرمایه صورت می پذیرد.

ماده ۶: تکلیف حقوق و مطالبات شرکت مشمول واگذاری از دولت یا شرکت های دولتی و تعهدات و بدهی های احتمالی آن به دولت یا شرکت های دولتی و برنامه تسویه آن قبل از واگذاری صریحاً و به طور شفاف توسط مرجع ذیربط به بازار اعلام شود.

ماده ۷: دستگاه های دولتی یا وابسته به دولت موظفند با عنایت به اهداف ملحوظ در سیاست های کلی اصل ۴۴ مبنی بر واگذاری فعالیت های تصدی گری اقتصاد کشور به بخش غیردولتی، تمامی تصمیمات خود را با هدف توسعه، ارتقاء و توانمندسازی بخش غیردولتی و شرکت های واگذار شده یا مشمول واگذاری اتخاذ نمایند.

ماده ۸: انتقال دارایی های شرکت مشمول واگذاری، اعم از دارایی های مشهود، نامشهود و پروانه های فعالیت و بهره برداری، پس از تصویب واگذاری شرکت، به شرکت مادر تخصصی یا وزارتخانه ها و شرکت های وابسته ممنوع است.

ماده ۹: الزامات این آیین نامه حسب مورد شامل واگذاری های قبلی سهام دولتی نیز می شود و شرکت های مشمول واگذاری باید ظرف مدت ۳ ماه پس از تصویب این آیین نامه خود را با شرایط آیین نامه منطبق نمایند.

ماده ۱۰: این آیین نامه در ۱۰ ماده و ۱ تبصره به تصویب رسید.

منبع سایت صلح

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.