حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 17 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 17840 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 19×
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۹
شناسه : 44975

بطلان شرایطی که انجام آنها غیر مقدور باشد، از جمله مواردی است که قانون مدنی ایران به آن توجه کرده و آن را باطل اعلام می‌کند. ماده ۲۳۲ قانون مدنی مفاد زیر را تعیین می‌کند: ۱) شرطی که انجام آن غیر مقدور باشد. ۲) شرطی که در آن نفع و فایده نباشد. ۳) شرطی که […]

پ
پ

بطلان شرایطی که انجام آنها غیر مقدور باشد، از جمله مواردی است که قانون مدنی ایران به آن توجه کرده و آن را باطل اعلام می‌کند. ماده ۲۳۲ قانون مدنی مفاد زیر را تعیین می‌کند:

۱) شرطی که انجام آن غیر مقدور باشد.

۲) شرطی که در آن نفع و فایده نباشد.

۳) شرطی که نامشروع باشد.

بطلان شرط غیر مقدور به مواردی اشاره دارد که انجام آن به دلیل ناتوانی در تسلیم ناشی از وضع مال یا طبیعت کار مورد تعهد باشد. به عنوان مثال، فروش حیوان فراری در اینجا نمونه‌ای از این نوع شرایط است. بطلان شرط غیر مقدور به دلیل بیماری یا ورشکستگی متعهد نیست.

شرط فعل نیز در صورتی باطل است که اجرای آن در توان هیچ کس نباشد.

در صورتی که بطلان شرط مستند به فعل مشروط له نباشد و با جهل به فساد شرط موضوع تراضی قرار بگیرد، مشروط له حق فسخ قرارداد را دارد.

بنابراین، از این مفاد قانونی پیش می‌آید که شرایط غیر مقدور در قراردادها باطلند و مفسد عقد نیستند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.