حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Thursday, 6 March , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 18459 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 22×
۲۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۲
شناسه : 39498

هیئت وزیران در جلسه مورخ 4/6/1388 بنا به پیشنهاد شماره 36582-1 مورخ 11/6/1387 سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین نامه رفع آلودگی زیست محیطی فعالیتهای نفتی را به شرح زیر تصویب نمودند: آیین نامه رفع آلودگی زیست محیطی فعالیت های نفتیمصوب 1388,06,04 […]

پ
پ

هیئت وزیران در جلسه مورخ 4/6/1388 بنا به پیشنهاد شماره 36582-1 مورخ 11/6/1387 سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین نامه رفع آلودگی زیست محیطی فعالیتهای نفتی را به شرح زیر تصویب نمودند:

آیین نامه رفع آلودگی زیست محیطی فعالیت های نفتی
مصوب 1388,06,04

ماده 1– در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

الف– مناطق نفت خیز: مناطقی که دارای ذخایر طبیعی نفت و گاز به طور توأمان یا مجزا بوده و با عملیات اکتشاف و بهره برداری، نفت و گاز از آن استخراج می گردد.

ب– فعالیت های نفتی: تمامی فعالیت هایی که در زمینه اکتشاف، استخراج، تصفیه و پالایش (اعم از تصفیه مقدماتی یا تصفیه نهایی)، انتقال، نگهداری، ذخیره سازی، تبدیل و فرآوری نفت و گاز انجام می شود.

پ– سازمان: سازمان حفاظت محیط زیست.

ت– آلودگی نفتی: پخش و آمیختن یک یا چند آلوده کننده اعم از نفت خام، فرآورده های مشتقات نفتی و پتروشیمی به آب یا هوا و یا خاک به میزان و مدتی که کیفیت فیزیکی یا شیمیائی یا بیولوژیکی آن را بطوری که برای انسان و یا سایر موجودات زنده و یا گیاهان و یا آثار و ابنیه زیان آور باشد تغییر دهد.

ث– تخریب: هرگونه تغییر غیر قابل برگشت در محیط.

ج– حوزه آبخیز بلافصل سد: قسمتی از حوزه آبخیزسد که به دریاچه پشت سد اشراف مستقیم دارد.

چ– حوزه آبخیز بلافصل رودخانه: قسمتی از حوزه آبخیز رودخانه که به رودخانه اشراف مستقیم دارد.

ماده 2– کلیه شرکت ها و واحدهای دارای فعالیت های نفتی موضوع این آیین نامه موظفند:

1– ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، برنامه مدون خود را برای مقابله با سوانح زیست محیطی مربوط تهیه و توسط واحدهای بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت در اختیار سازمان قرار دهند. در این راستا شرکت های مذکور موظفند ظرف یک سال، آمادگی لازم را جهت تأمین منابع مالی و انسانی و تجهیزاتی لازم کسب نمایند.

2– ظرف بیست و چهار ساعت، سوانح زیست محیطی احتمالی را با ذکر محل وقوع و کم و کیف سوانح، به اطلاع سازمان برسانند.
قالب گزارش مذکور و مقیاس کار این موضوع، مشترکاً توسط وزارت نفت و سازمان تهیه و تنظیم خواهد شد.

3– نسبت به برنامه ریزی و برگزاری دوره های آموزشی زیست محیطی به عنوان یکی از محورهای آموزش ضمن خدمت کارکنان اقدام نمایند.

تبصره – محتوا و سرفصل دوره های آموزشی مورد نظر مشترکاً توسط وزارت نفت و سازمان تهیه و تنظیم خواهد شد.

4– نظام مدیریت زیست محیطی را با تأکید بر انجام آموزش زیست محیطی، جلب مشارکت کارکنان و شناسایی موارد عدم انطباق با استانداردهای زیست محیطی، برقرار نموده و جهت رفع موارد عدم انطباق با استانداردها و ضوابط زیست محیطی کشور با رعایت اولویت ها و ضرورت های مربوط برنامه ریزی نمایند.

5– سیستم های پایش مستمر آلودگی را در خروجی تصفیه خانه فاضلاب های صنعتی و دودکش واحدهای مشمول این آیین نامه به منظور تعیین وضعیت موجود خود از نظر انتشار آلاینده های زیست محیطی برقرار نمایند.

تبصره – دستورالعمل های این ماده توسط کارگروه مشترکی متشکل از وزارت نفت و سازمان تهیه و برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

ماده 3 – احداث انبارهای نفتی و خطوط لوله انتقال نفت یا فرآورده های نفتی و مکان‏یابی و دفن هر نوع پسماند ناشی از فعالیتهای نفتی در حوزه های آبخیز بلافصل سدها و رودخانه های تأمین کننده آب شرب ممنوع می باشد.

تبصره – مرمت، بازسازی و تعویض منابع لوله موجود از شمول این ماده مستثنی می باشد.

ماده 4 – وزارت نفت به منظور جلوگیری از هدر رفتن ذخایر نفت و گاز و جلوگیری از آلودگی هوای مناطق نفت خیز ملزم به رعایت موارد زیر است:

1– عدم سوزاندن نفت خام بر روی چاه های نفت از طریق استمرار سرمایه گذاری در طراحی و ساخت تجهیزات سیار فرآوری نفت خام (Mot) و سایر تکنولوژی های بهنگام موجود.

2– بازیافت و استفاده مجدد از گازهای همراه نفت در مناطق تولید نفت در خشکی و شرکت های پالایش و پتروشیمی.

ماده 5 – برای دفع فاضلاب انسانی نیروی انسانی مستقر در حوضه های فعالیت های نفتی حسب شرایط به ترتیب زیر انجام می شود:

1– احداث سپتیک تانک برای واحدهای دارای نیروی انسانی کمتر از سی نفر متمرکز یا بیش از سی نفر شاغل غیر متمرکز.

2– بکارگیری سیستم های تصفیه فاضلاب پیشرفته برای واحدهای موقت با بیش از سی نفر پرسنل متمرکز.

ماده 6 – گل های حفاری در پایان عملیات حفاری باید بسته به پتانسیل آلایندگی به طریق زیر دفع گردد:

1– گل های حفاری پایه نفتی و همچنین گل های حفاری آغشته به مواد نفتی در حوضچه های انباشت را به طریق بیولوژیکی و یا سایر روش های مناسب با رعایت ضوابط زیست محیطی به وضعیت اولیه برگرداند.

2– گل های حفاری پایه معدنی، در حوضچه های مصنوعی یا طبیعی که واجد شرایط زیر باشند انباشت و دفع شده و با پوشش گیاهی متناسب به فضای سبز تبدیل شوند:

الف– خارج از بستر آبراهه و سایر جریانات آب های سطحی

ب– خارج از اراضی کشاورزی

ج– خارج از اراضی جنگلی

د– خارج از حوزه آبریز بلافصل سدهای تأمین آب شرب

هـ- رعایت حداقل دو متر ارتفاع از سطح ایستابی آب های زیرزمینی منطقه

محمود احمدی نژاد
رییس جمهور

منبع سایت صلح

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.