هیئت وزیران در جلسه مورخ 30 / 7 / 1385 بنا به پیشنهاد شماره 190932 مورخ 9 / 8 / 1384 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به استناد بند (الف) ماده (84) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1383 ـ آیین نامه تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
مصوب 1385,07,30با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1 – در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
الف – قانون: قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1383 ـ
ب ـ شورای عالی: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
ماده 2 – به منظور حفظ و ارتقای سلامت و بهبود کیفیت زندگی آحاد مردم، اتخاذ تدابیر مناسب، سیاستها و راهبردهای کلان در جهت رسیدن به این هدف و همچنین نهادینه کردن مدیریت، سیاستگذاری، ارزشیابی و هماهنگی در قلمرو سلامت همگانی و امنیت غذا وتغذیه، شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور برای گسترش هماهنگی و همکاریهای بین بخشی در موارد یاد شده تشکیل می شود و مصوبات آن پس از تأیید هیئت وزیران لازم الاجرا می باشد.
ماده 3 (اصلاحی 09/12/1385)ـ اعضای شورای عالی عبارتند از :
1 – رییس جمهور (رییس)
2 – وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (دبیر)
3 – رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
4 – وزیر آموزش و پرورش
5 – وزیر جهاد کشاورزی
6 – وزیر بازرگانی
7 – وزیر صنایع و معادن
8 – وزیر رفاه و تامین اجتماعی
9 ـ وزیر کشور
10ـ وزیر دادگستری
11ـ وزیر نیرو
12 ـ وزیر ذی ربط حسب مورد
13 – رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
14 – رییس سازمان حفاظت محیط زیست
15 ـ رییس سازمان تربیت بدنی
16 – رییس سازمان نظام پزشکی کشور
17ـ سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره).
تبصره 1 ـ دعوت از سایر افراد متخصص برای شرکت در جلسات شورا بدون حق رأی توسط دبیر شورای عالی مجاز است.
تبصره 2 (اصلاحی 09/12/1385)– از رؤسای کمیسیونهای بهداشت و آموزش و تحقیقات و امور اجتماعی مجلس شورای اسلامی برای شرکت در جلسات شورای عالی دعوت بعمل می آید.
تبصره 3 – در صورت عدم حضور رییس جمهور در جلسه شورای عالی ریاست جلسه با معاون اول رییس جمهور خواهد بود.
ماده 4 – وظایف شورای عالی عبارتند از :
1 ـ ایجاد هماهنگی و سیاستگذاری در تمام موارد مرتبط به سلامت همگانی و امنیت غذایی و تغذیه
2 ـ بررسی پیشنهادها و برنامه های راهبردی ارایه شده در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر دستگاههای اجرایی ذی ربط درخصوص خدمات سلامتی و امنیت غذایی
3 ـ بررسی آیین نامه های اجرایی در زمینه گسترش همکاریهای بین بخشی در امر سلامت، امنیت غذایی و تغذیه
4 ـ بررسی گزارش نظارت بر حسن اجرای سیاستهای اعلام شده و آیین نامه های مصوب و ارایه گزارش سالانه
ماده 5 – شورای عالی حداقل هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه می دهد.
تبصره 1 – درصورت نیاز، جلسات اضطراری با پیشنهاد دبیر و موافقت رییس شورای عالی برگزار خواهد شد.
تبصره 2 ـ جلسات شورای عالی با حضور رییس شورا (نایب رییس) و نصف به علاوه یک اعضاء رسمیت می یابد.
تبصره 3 ـ تصمیمات شورای عالی با رأی اکثریت اعضای حاضر اتخاذ می شود.
تبصره 4 ـ شورای عالی دارای دبیرخانه ای است که محل استقرار آن در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد.
تبصره 5 ـ مصوبات شورای عالی پس از تأیید هیئت وزیران به دستگاههای اجرایی ابلاغ و از زمان ابلاغ برای کلیه دستگاههای دولتی لازم الاجرا می باشد.
ماده 6 ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می تواند حسب مورد نسبت به ایجاد کارگروههای تخصصی برای پشتیبانی امور شورای عالی اقدام نماید.
پرویز داودی – معاون اول رئیس جمهور
منبع سایت صلح
ثبت دیدگاه