
یدالله موحد، رئیس کل دادگستری استان کرمان در نشست مشترک با هیات مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان کرمان با بیان این که بخشی از اجرای سند تحول قضایی مربوط به بدنه کارشناسی است، گفت: در سند تحول قضایی راهکارهای مناسبی در رابطه با چالشهای پیش روی این دستگاه در حوزه کارشناسی مطرح شده که باید اجرایی شوند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: سند تحول قضایی به عنوان یک سند پویا، براساس قانون اساسی، تعالیم عالیه دین اسلام، رهنمودهای امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی و اسناد بالادستی از جمله سند چشم انداز، سیاستهای کلی نظام قضایی کشور و… تدوین و ابلاغ شده است.
وی با اشاره به اینکه طبق بند ۱ اصل ۱۵۶ قانون اساسی، مهمترین وظیفه قوه قضاییه رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات و حل و فصل دعاوی و رفع خصومات است، اظهار کرد: در سند تحول قضایی به منظور افزایش اتقان آراء صادره راهکارهای متعددی مطرح شده که بخشی از این راهکارها در حوزه کارشناسی تعریف شده است.
موحد خاطرنشان کرد: یکی از راهبردهای مطرح شده در این حوزه حذف مداخلات انسانی در ارجاع و ارائه نظرات کارشناسی است که در این رابطه راهکارهایی از جمله ارجاع کارشناسی به صورت تخصصی و هوشمند و بدون مداخله عامل انسانی به کارشناسان و دریافت سیستمی نظرات و استفاده حداکثری از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی به منظور ارائه برخی از نظرات کارشناسی بهجای ارجاع به کارشناس با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط مطرح شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان، راهبرد دیگر سند تحول قضایی در حوزه کارشناسی را مبتنی بر پیشگیری از صدور نظرات کارشناسی نادرست دانست و ادامه داد: ایجاد سامانه برخط و کاربرگهای استاندارد با قابلیت اتصال به سامانه مدیریت پرونده، ایجاد کاربرگهای استاندارد برای ارائه نظرات کارشناسی با اولویت ۱۰ رشته و صلاحیت با بیشترین تعداد ارجاع و زمینهسازی برای ایجاد مؤسسات تخصصی کارشناسی رسمی دارای مسئولیت تضامنی با ایجاد مشوقهای لازم و کاهش تدریجی سهم ارجاع به کارشناسان حقیقی با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط از جمله راهکارهای مد نظر در این بخش به شمار میرود.
وی احصاء شاخصهای ارزیابی نظرات کارشناسی، فراهم سازی زمینه ایجاد صندوق ضمانت مسئولیت کارشناسان رسمی، ایجاد نظام ارزشیابی و رتبهبندی و افزایش تدریجی سهم ارجاع به مؤسسات و کارشناسان دارای رتبه بالاتر را از دیگر راهکارهای مطرح شده در سند تحول قضایی به منظور تحقق راهبرد پیشگیری از صدور نظرات کارشناسی نادرست دانست.
موحد، راهبرد دیگر سند تحول قضایی مرتبط با موضوع کارشناسی را تقویت فضای رقابتی در ارائه خدمات کارشناسی رسمی ذکر کرد و گفت: در این راستا پذیرش کارشناس رسمی بر اساس صلاحیتسنجی عمومی، علمی و حرفهای به صورت رقابتی با تعیین ضوابط لازم و بدون تعیین سقف ظرفیت عددی به عنوان راهکار پیشنهادی مطرح شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود از حوزه کارشناسی رسمی دادگستری به عنوان عرصهای خطیر، حساس و سرنوشت ساز برای مردم یاد کرد و گفت: کارشناسان رسمی با هر اظهارنظر و طرح مطلبی مستقیما در حقوق مردم و وضعیت حیثیتی آنها مداخله دارند.
وی با اشاره به اینکه نظرات کارشناسی مبنای دستورات قضایی است، گفت: توجه به کرامت انسانی و حیثیت مردم و دفاع از مظلوم اولویت اصلی در حوزه کار کارشناسی است که فعالان این حوزه باید با درک صحیح از حساسیتهای آن در این مسیر حرکت کنند.
موحد خطاب به کارشناسان رسمی دادگستری استان کرمان تاکید کرد: همواره بر مدار حق و عدالت حرکت کنید تا برکات اقدامات خود را در زندگی شاهد باشید.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: کارهایی که مربوط به عدالت و سلامت انسان هستند به دلیل آنکه در حفظ حرمت جان، مال، ناموس و حیثیت افراد تاثیر دارند، مقدس هستند و برای تصدی مسئولیت دراین حوزهها افراد باید سوگند یاد کنند.
رئیس هیات مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان کرمان گفت: در حال حاضر ۹۲۵ کارشناس رسمی در استان کرمان فعالیت دارند.
غلامعباس پورسیدی افزود: تعداد کارشناسان رسمی دادگستری استان تا قبل از شهریورماه امسال ۸۰۳ نفر در ۴۶ رشته کارشناسی بوده که در شهریورماه ۷۷ کارشناس در ۲۰ رشته کارشناسی و امروز ۴۵ کارشناس در ۱۷ رشته به تعداد این کارشناسان افزوده شده است.
ثبت دیدگاه