حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Saturday, 20 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 17823 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 19×
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۸
شناسه : 14525

جزئیات نظریهشماره نظریه : 7/1400/89شماره پرونده : 1400-66-89تاریخ نظریه : 1400/02/19 استعلام :به موجب گواهی پایان‌کار و صورت مجلس تفکیکی صادره از سوی شهرداری و اداره ثبت اسناد و املاک، ساختمانی دارای پنج پارکینگ با ابعاد مشخص است؛ اما ابعاد و جانمایی مندرج در صورت‌مجلس تفکیکی و گواهی پایان‌کار با ابعاد واقعی و موجود در […]

پ
پ

جزئیات نظریه
شماره نظریه : 7/1400/89
شماره پرونده : 1400-66-89
تاریخ نظریه : 1400/02/19

استعلام :
به موجب گواهی پایان‌کار و صورت مجلس تفکیکی صادره از سوی شهرداری و اداره ثبت اسناد و املاک، ساختمانی دارای پنج پارکینگ با ابعاد مشخص است؛ اما ابعاد و جانمایی مندرج در صورت‌مجلس تفکیکی و گواهی پایان‌کار با ابعاد واقعی و موجود در محل انطباق نداشته و در واقع به دلیل کسری عرض پارکینگ پارک پنج خودرو در موقعیت‌ها و ابعاد تعیین شده از سوی شهرداری و اداره ثبت مربوطه امکان‌پذیر نیست. توضیح آن‌که در زمان صدور پایان‌کار و صورت‌مجلس تفکیکی مالک ساختمان شخص واحد بوده و پس از صدور سند تفکیکی (واحدها) هر واحد به یک شخص منتقل شده و مالکان فعلی با توجه به مشخصات مندرج در پایان‌کار و صورت‌مجلس تفکیکی واحدها را خریداری کرده‌اند و در حال حاضر ساختمان دارای پنج مالک است. آیا امکان ابطال گواهی پایان‌کار موصوف وجود دارد؟ در صورت ابطال گواهی پایان‌کار فعلی و متعاقباً صدور گواهی پایان‌کار جدید و نظر شهرداری و اداره ثبت محل مبنی بر تعلق صرفاً چهار پارکینگ به ساختمان مذکور، اولاً، در صورت عدم تراضی مالکان، پارکینگ کدام واحد باید حذف شود؟ ثانیاً، چهار پارکینگ چگونه و به چه روش باید بین پنج واحد موجود در ساختمان (در حال حاضر با پنج مالک مختلف) تقسیم شود؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
به جهت این که‌گواهی پایان کار و صورت‌جلسه تفکیکی صرفاً در مورد پارکینگ‌ها خلاف ضوابط و مقررات موجود بوده و استفاده از پنج واحد پارکینگ به طور متعارف و بدون مزاحمت امکان‌پذیر نیست، لذا امکان ابطال گواهی و صورت‌جلسه مذکور وجود دارد و از آن‌جا که پس از ابطال، پارکینگ‌ها از حالت مفروزی خارج شده و به صورت مشاعی در می‌آید، با استفاده از مقررات مواد ۵۹۱، ۵۹۸ و 599 قانون مدنی در صورتی که تقسیم پارکینگ‌ها با تراضی ممکن باشد، این امر با تراضی صورت می‌گیرد؛ در غیر این صورت دادگاه باید برای جلوگیری از تضرر یکی از مالکان قیمت یک واحد پارکینگ را پیش از تقسیم تعیین وسپس بین چهار واحد پارکینگ و قیمت تعیین شده برای یک واحد قرعه‌کشی به ‌عمل آورده و بر اساس نتیجه قرعه‌کشی رأی لازم را صادر کند. به این ترتیب چهار مالک هر یک دارای یک پارکینگ و نفر پنجم مالک قیمت یک واحد پارکینگ می‌شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.