حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 19 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 17823 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 19×
۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۶
شناسه : 8507

جزئیات نظریه شماره نظریه : 7/99/1215 شماره پرونده : 99-168-1215 ک تاریخ نظریه : 1399/09/08 استعلام : شخص «الف» در سال 1397 به علت واژگونی وسیله نقلیه شخصی فوت شده است. مطابق نظریه کارشناس فنی تصادف نامبرده مقصر بوده است. اولیای دم متوفی اعلام رضایت می‌کنند و پرونده در دادسرا منجر به قرار منع تعقیب […]

پ
پ

جزئیات نظریه

شماره نظریه : 7/99/1215 شماره پرونده : 99-168-1215 ک تاریخ نظریه : 1399/09/08

استعلام : شخص «الف» در سال 1397 به علت واژگونی وسیله نقلیه شخصی فوت شده است. مطابق نظریه کارشناس فنی تصادف نامبرده مقصر بوده است. اولیای دم متوفی اعلام رضایت می‌کنند و پرونده در دادسرا منجر به قرار منع تعقیب می‌شود؛ اما اولیای دم بار دیگر در سال 1399 اقدام به طرح شکایت کرده و شهرداری را به عنوان مشتکی‌عنه معرفی می‌کنند. با توجه به این‌که اولیای دم نسبت به نظریه کارشناسی اولیه اعتراض نکرده‌اند و نظریه قطعی شده است، آیا شکایت جدید قابلیت پیگیری و تعقیب دارد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه : در فرض استعلام که بنا به نظر کارشناسان علت حادثه، تخطی متوفی از مقررات راهنمایی و رانندگی بوده و پرونده به لحاظ عدم احراز وقوع بزه به صدور قرار منع تعقیب منتهی شده است و متعاقباً ورثه متوفی به لحاظ تسبیب در جنایت (تخطی از نظامات دولتی) علیه شهرداری شکایت کرده‌اند، با توجه به اینکه اظهار نظر کارشناسان در پرونده سابق، مسقط حق دادخواهی شکات نیست و اساساً نظریه کارشناسی فاقد موضوعیت و واجد طریقیت است و عدم اعتراض ورثه متوفی به نظر کارشناسی نیز مؤثر در مقام نیست، لذا دادسرا مکلف است به شکایت مطروحه علیه شهرداری رسیدگی کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.